Sep 20, 2009

Weblog Popular 1Malaysia

Weblog Popular 1MalaysiaKini sedang hangat diperkatakan tentang contest anjuran Denaihati di alam maya. Walaupun contest Weblog Popular 1Malaysia kini sudah hampir tamat, Weblog yang tak seberapa Popular di 1Malaysia ini juga tidak terkecuali untuk turut serta dalam menghangatkan cabaran yang diadakan untuk 1Malaysia, blog ini bukan untuk menjadi weblog popular, tapi sekadar mencuba untuk menyahut cabaran..

Oklah, untuk maklumam Denaihati, saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia ini adalah melalui blog Denaihati. Malah, saya sudah pun subcribe blog Denaihati tu.. Untuk pengetahuan semua, contest ini di sponsor oleh sponsor yang sangat baik hati kerana hadiah-hadiahnya sangat lumayan. Jadi, sponsornya ialah SAUDACARE, ANISHA ONLINE MALL dan One Malaysia Blogshops.

Oleh itu, saya maklumkan yang blog Rohaizad sesuai untuk menjadi Weblog Popular 1Malaysia kerana blog tersebut mempunyai ciri-ciri yang Denaihati cari, iaitu;
 • berkongsi pengalaman
 • berkongsi ilmu
 • berkongsi bisnis online (boleh juga contact saya jika ini yang denaihati cari, hihi)
Untuk pengetahuan semua, syarat-syarat untuk menyertai Contest Weblog Popular 1Malaysia ini ialah seperti dibawah, jadi apa kata anda semua turut serta supaya dapat menghangatkan lagi pertandingan ini, lebih-lebih lagi untuk mereka yang dah mempunyai blog. Syarat-syarat pertandingan ialah;

Denaihati ingin mencari Weblog Popular 1Malaysia untuk membantu menambah ilmu menguruskan blog dengan lebih baik daripada weblog yang hebat yang mungkin belum terjumpa dalam jutaan weblog di Malaysia. Untuk mencari Weblog Popular 1Malaysia aku perlukan bantuan teman-teman. Hadiah yang menarik disediakan kepada teman-teman yang membantu aku mencari Weblog Popular 1Malaysia.


HADIAH

 1. RM1,000.00 : 1 Weblog yang mendapat pencalonan terbanyak dari teman-teman blogger akan dinobatkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia.
 2. RM1,500.00 : Weblog yang paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
 3. RM1,000.00 : Weblog kedua paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
 4. RM500.00 : Weblog ketiga paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
 5. 4 x RM250.00 : Hadiah khas - Ranking no 1- 4 di google.com.my dengan keywords “Weblog Popular 1Malaysia” pada jam 12.00 am 31/10/2009.

Syarat-syarat

 1. Hanya terbuka kepada Rakyat Malaysia dan Weblog Malaysia sahaja samada berbahasa Melayu atau English.
 2. Buat satu posting di weblog ANDA dengan memilih satu blog yang paling ANDA sukai dan tuliskan apa bestnya weblog tersebut.
 3. Dalam posting Anda wajib ada perkataan Weblog Popular 1Malaysia dan saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog, contoh saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog http://www.melayubolehzone.co.cc.
 4. Dalam posting Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
 5. Dalam posting wajib ada backlink kepada Denaihati.
 6. Tinggalkan komen dan link posting anda di posting contest Weblog Popular 1Malaysia di blog Yang Terbuku Di Hati, http://denaihati.blogspot.com/2009/07/contest-weblog-popular-1malaysia.html
 7. Peserta wajib subscribe blog Denaihati melalui email dan diaktifkan.
 8. Setiap peserta yang mencalonkan wajib letakkan banner Weblog Popular 1Malaysia dimana-mana yang boleh kelihatan di weblog anda.
 9. Contest ini bermula pada 1/7/2009 dan tamat jam 12.00 am pada 31/10/2009.
 10. Minimum pencalonan untuk Weblog Popular 1Malaysia adalah 100 pencalonan.
 11. Minimum reference atau rujukan untuk hadiah 2,3 dan 4 adalah sekurang-kurangnya 50 peserta lain.
 12. 1 blog hanya layak mencalonkan 1 Weblog Popular 1Malaysia sahaja.
 13. Untuk hadiah ke 5 hanya weblog sahaja dikira, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 4 weblog teratas dikira sebagai pemenang.
 14. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Sampai disini sahajalah celoteh untuk kali ini, dapat juga update blog ini, walaupun tak menjadi Weblog Popular, tapi cukuplah menjadi tatapan untuk 1Malaysia.. Akhir kata, dengan Contest Weblog Popular 1Malaysia ini akan membantu Denaihati mencari blog yang diingini.. Semoga Berjaya Selalu..

2 comments: